TIOR

DezvoltatorImobiliar.ro lanseaza indicele imobiliar rezidential calculat la mp util

DezvoltatorImobiliar.ro lanseaza indicele imobiliar rezidential calculat la mp utilPortalul DezvoltatorImobiliar.ro lansează indicele imobiliar rezidenţial calculat la mp util, o premieră pentru România. Cu ajutorul acestuia, puteţi afla valoarea medie de preţ a locuinţelor noi din Bucureşti, dar şi din alte judeţe ale ţării.

 

DezvoltatorImobiliar.ro, portalul unde găsiţi cele mai reprezentative oferte de case şi apartamente noi din România, aduce în prim planul pieţei imobiliare o noutate absolută: indicele rezidenţial calculat la metru pătrat util.

 

Mai jos vă prezentăm câteva dintre utilităţile acestuia:

 

- puteţi vedea preţul mediu pe metru pătrat util din cele mai importante cartiere ale Bucureştiului (sau statistica la nivelul întregului oraş), dar şi din alte judeţe ale ţării

 

- indicele imobiliar rezidenţial vă ajută să analizaţi evoluţia preţurilor, pe fiecare săptămână

 

- indicele rezidenţial reflectă cu acurateţe tendinţele pieţei de locuinţe noi din România

 

- puteţi compara preţurile medii pe mp util pentru până la 5 localităţi/cartiere din fiecare judeţ selectat


Pentru a ilustra situaţia actuală a pieţei de locuinţe noi din România vă prezentăm câteva date statistie despre indicele imobiliar rezidenţial din Bucureşti, din Ilfov şi din Braşov, pentru ianuarie 2015:

 

Bucureşti – preţul mediu al locuinţelor noi este de 1.145 euro/mp util

 

În Bucureşti, valoarea medie de preţ pentru locuinţele noi este la ora actuală de aproximativ 1.145 euro/mp util, cu aproximativ 30 de euro mai ridicată comparativ cu sfârşitul lunii decembrie. Cele mai accesibile locuinţe noi din Capitală pot fi găsite în cartierul Ferentari, unde preţul pe mp util este de aproximativ 600 de euro. Cartierele Rahova şi Berceni sunt, de asemenea, alte zone unde preţurile caselor şi apartamentelor noi sunt mult sub media oraşului, cu toate că locuinţele sunt cu 200 de euro/mp util mai scumpe faţă de cele din Ferentari.

 

La polul opus, zona Piaţa Unirii îi face să scoată din buzunar cei mai mulți bani pe românii care vor să-şi cumpere o locuinţă nouă. Preţul pe mp util ajunge aici la 1.350 de euro, cu aproximativ 100 de euro mai mult faţă de cartierul Tineretului şi cu circa 250 de euro peste valoarea locuinţelor din Băneasa.

 

Ilfov – piaţa rezidenţială este cu 18% mai ieftină decât în Bucureşti

 

Preţul mediu pe mp util în Ilfov este cu 18% mai mic decât în Bucureşti şi ajunge la 934 de euro (cu doar un euro mai ridicat faţă de sfârşitul anului trecut). Extrema inferioară este localitatea Mogoşoaia, unde găsim cele mai ieftine locuinţe noi din Ilfov (550 euro/mp util), iar cea superioară este localitatea Voluntari (aproximativ 1.300 euro/mp util).

 

Braşov – locuinţe au preţuri cu doar 6% mai mici decât în Bucureşti

 

În Braşov, preţul mediu pe mp util este de 1.145 euro, cu doar 6% mai mic faţă de Bucureşti. Comparativ cu luna decembrie a anului trecut, locuinţele din Braşov s-au scumpit cu 30 de euro pe mp util, la fel ca în Capitală, însă faţă de sfârşitul lunii septembrie remarcăm o ieftinire de 145 de euro!

Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI