TIOR

Dezvoltatorii mizeaza in continuare pe locuinte in Romania

Dezvoltatorii mizeaza in continuare pe locuinte in RomaniaDezvoltatorii imobiliari mizează în continuare pe locuinţe în România, confirmă INS. În ianuarie şi februarie 2015 a crescut cu 4,3% numărul de autorizaţii eliberate pentru clădiri rezidenţiale. Zonele vizate pentru locuinţe noi sunt cele de sud-est, nord-vest, Bucureşti-Ilfov, Sud-Muntenia şi Nord-Est.

 

Sectorul rezidenţial din România creşte de la o lună la alta. Începutul anului 2015 confirmă apetitul dezvoltatorilor pentru construirea de locuinţe noi, datorită numărul mare de autorizaţii rezidenţiale eliberate (3923 în ianuarie şi februarie). Ca de obicei în ultimii ani, în zonele de sud-est (inclusiv Bucureşti-Ilfov), Nord-Vest şi în Nord-Est se vor ridica cele mai multe proiecte de case şi apartamente noi.

 

La polul opus, în Centrul României, în partea vestică şi în sud-vestul Olteniei dezvoltatorii au în plan cele mai puţine construcţii rezidenţiale noi.

 

Raportat strict pe luna februarie, au fost eliberate 2.249 autorizaţii pentru clădiri rezidenţiale, cele mai multe pentru zona rurală (aproximativ 65%), în creştere cu aproape 3% faţă de aceeaşi lună din anul 2014.

Elvila
TIOR

906.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI