TIOR

De ce se muta romanii in complexuri noi din zonele rurale

De ce se muta romanii in complexuri noi din zonele ruraleDin 2010 până în 2014, circa 500.000 de români s-au mutat dintr-o locuinţa de la oraş într-una de la ţară, din zona rurală. Informaţiile provin de la Institutul Naţional de Statistică. De asemenea, putem spune că şi numărul de români mutaţi de la sat la oraş a fost mare, de peste 310.000, în acelaşi interval temporal.

 

 

Doar în anul 2013 peste 100.000 de persoane s-au mutat dintr-o locuinţă din oraş într-una din zona rurală. Una dintre cauze este numărul mare de complexuri rezidenţiale care s-au construit în ultimii ani în zonele rurale. Pe lângă aerul mai curat decât cel din oraşe, apropierea de acestea este un alt avantaj incontestabil care i-a convins pe români.

 

Braşov, Arad, Timişoara sau Oradea sunt câteva dintre oraşele mari ale României în jurul cărora au fost livrate foarte multe ansambluri rezidenţiale noi.

 

De asemenea, există şi foarte multe persoane în vârstă care preferă să-şi petreacă bătrâneţile la ţară. Copiii acestora rămân în apartamentele de la bloc, pentru că-şi permit să plătească costurile întreţinerii şi utilităţilor. În plus, din cauza crizei economice, fondurile românilor pentru achiziţia de locuinţe s-au subţiat considerabil.

Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI