TIOR

Cum sa construiesti 10 case intr-o zi? Foloseste o imprimanta 3D gigant!

Cum sa construiesti 10 case intr-o zi? Foloseste o imprimanta 3D gigant!Chinezii continuă să uimească. Aceştia au reuşit performanţa de a construi 10 case într-o singură zi. Cum au făcut? E ”simplu”: au folosit o imprimantă 3D gigant! Ideea are toate premisele să devină una inovatoare.

 

O companie de construcţii din China a ridicat 10 case pe un teren de 10.000 de mp într-o singură zi. Până acum, “nimic” extraordinar, doar că locuinţele au fost construite folosind o... imprimantă! Ce-i drept, nu orice imprimantă, ci una 3D gigant! Caracteristicile acesteia sunt impresionante: înălţime de 6 metri, lăţime de 10 metri şi 150 de metri în lungime!

 

Şi cerneala imprimantei este una nemaivăzută până acum: cimentul şi fibră de sticlă sunt principalele ingrediente folosite! Doar investiţia în acest proiect SF este de 3,2 milioane de dolari şi este rezultatul a peste 12 ani de cercetări. Cu toate acestea, costul unei locuinţe este de doar 5.000 de dolari, dacă se foloseşte această tehnică!

 

Deşi pare greu de crezut, invenţia nu este neapărat nouă. Cu toate că până acum toţi s-au ferit să o încerce la un proiect atât de ambiţios precum cel al unei locuinţe, în trecut au mai fost proiectate case cu ajutorul imprimantelor 3D gigant. Acum rămâne de văzut cât de rentabile sunt acestea până la urmă.

 

Sursa foto:digitaltrends.com

Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI