TIOR

Cum poti sa cumperi o cladire verde prin credit

Cum poti sa cumperi o cladire verde prin creditRomanian Green Building Council va lansa un program de creditare pentru clădiri verzi, numit Ipoteca Verde. Află mai multe detalii despre acesta în continuarea articolului.

 

Împreună cu un partener din domeniul bancar, Romanian Green Building Council va lansa Ipoteca Verde, un program pentru finanţarea caselor eficiente energetic. Criteriile stabilite de către Romanian Green Building Council favorizează achiția de astfel de locuinţe în cele mai bune condiţii. Acestea sunt, printre altele, în funcţie de selecţia terenului şi orientarea clădirii, conectivitatea urbană, biodiversitatea, eficientă energetică, optimizarea consumului de apă potabilă sau designul bioclimatic.

 

Există deja un prim dezvoltator imobiliar din ţara noastră care poate participa la acest program de creditare. Este vorba despre SC Studium Green SRL, din oraşul Cluj-Napoca. Dezvoltatorul a construit 400 de locuinţe verzi în ultimii 2 ani, iar până în anul 2016 va mai livra alte 3 complexuri rezidenţiale, adică 1.000 de locuinţe, care vor beneficia de reduceri de taxe pe proprietate, de circa 50%.

 

Alte ansambluri rezidenţiale care vor intra în rândul celor eligibile pentru program Ipoteca Verde sunt Amber Gardens (Bucureşti), Ezareni (Iaşi), Building the Future (Vama Buzăului) şi câteva ansambluri dezvoltate de către Adama.

 

Romanian Green Building Council va organiza mai multe seminare informative pe tema programului de creditare. Următorul va avea loc miercuri, 9 iulie 2014, de la ora 10, la sediul companiei, din Bucureşti. Echipa www.dezvoltatorimobiliar va fi prezentă la eveniment și va reveni cu detalii.

Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI