TIOR

Cine are cei mai multi bani de recuperat din proiectul imobiliar Pipera City?

Cine are cei mai multi bani de recuperat din proiectul imobiliar Pipera City?Bancpost are cei mai mulţi bani de recuperat de pe urmă proiectului imobiliar Pipera City, intrat în insolvenţă în anul 2012. Banca trebuie să primească aproximativ 27 de milioane de euro, adică o treime din datoriile totale ale firmei Creativ Proprietăţi Imobiliare, care trebuia să dezvolte proiectul din Voluntari.

 

RVA Insolvency, administratorul judiciar al proiectului imobiliar Pipera City, a oferit informaţiile referitoare la datoriile companiei Creativ Proprietăţi Imobiliare, din cauza intrării în insolvenţă a acestuia. Astfel, am putut afla că Bancpost este principalul creditor al proiectului imobiliar din zona Voluntari, cu 27 de milioane de euro, peste o treime din totalul care trebuie achitat.

 

Care erau planurile pentru Pipera City?

 

Oamenii de afaceri Marius Ivan şi Jonathan Youens au creat în anul 2006 firma Creativ Proprietăţi Imobiliare, cu scoupul de a începe un proiect de mare anvergură. Prin intermediul acesteia, ei au cumpărat un teren de 40 de milioane de euro, în Voluntari. Aici aveau de gând să construiască 200.000 de mp de spaţii birouri, spaţii comerciale de 30.000 de mp şi 800 de apartamente. Costurile totale ar fi ajuns la 700 de milioane de euro. După 6 ani, firma creativ Proprietăţi Imobiliare a intrat în insolvenţă, iar proiectul nu s-a mai realizat.

Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI