TIOR

Cele mai scumpe apartamente din Bucuresti sunt in Sectorul 1

Cele mai scumpe apartamente din Bucuresti sunt in Sectorul 1Cele mai scumpe apartamente din Bucureşti sunt în Sectorul 1, conform Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor Autorizaţi din România. Media de preţ pentru apartamentele din Sectorul 1 este de 1.226 euro/mp.

 

Creaţia ANEVAR (Asociaţia Naţională a Evaluatorilor Autorizaţi din România), Baza Imobiliară de Garanţii, relevă informaţii importante şi interesante în acelaşi timp despe piaţa imobiliară din România. Din cele 26.000 de rapoarte pentru proprietăţi imobiliare analizate în trimestrul al treilea al anului 2015, 19.000 au fost pentru proprietăţi rezidenţiale.

 

Cele mai numeroase rapoarte au fost întocmite pentru locuinţele din Bucureşti, cu 2.200 unităţi, urmate de cele din Cluj, cu 1.650 unităţi şi din Constanţa, cu 1.560 rapoarte. Preţurile locuinţelor din Bucureşti sunt cele mai ridicate din ţară, cu o medie de 1.013 euro/mp, la 16 lungimi de undă de Cluj-Napoca.

 

În funcţie de zone, în Sectorul 1 s-au înregistrat cele mai scumpe case şi apartamente noi din Bucureşti, cu un preţ mediu de 1.226 euro/mp, mai mare cu aproape 150 euro/mp faţă de cele din Sectorul 3.

 

ANEVAR a început să colecteze informaţii despre proprietăţile imobiliare în scopul garantării de credite din luna iulie 2015. Important de menţionat este că băncile au încetat să mai primească rapoarte de evaluare de la evaluatori dacă nu au dovada că au inclus datele statistice în Baza Imobiliară de Garanţii. Începând cu anul 2016, ANEVAR va începe să ofere statistici şi referitoare la indicele evoluţiei pieţei imobiliare.

 

Elvila
TIOR

906.42 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI