TIOR

Cei mai multi chiriasi platesc sub 300 de euro pe luna

Cei mai multi chiriasi platesc sub 300 de euro pe lunaValul 4 al studiului ImoResearch, realizat de grupul de marketing şi cercetare de piaţă ElQual, la un târg imobiliar, vine cu o confirmare: cei mai mulţi chiriaşi din România plătesc sub 300 de euro pe chirie.

 

“De-a lungul anului 2014, nivelul chiriilor din ţară a rămas setat în jurul valorii de 300 de euro pe luna, de aici şi motivarea respondenţilor şi reorientarea lor către achiziţia de imobile”, este una dintre concluziile studiului ElQual.

 

77% dintre românii care stau cu chirie în apartamente sau case plătesc sub 300 de euro pe lună, la fel ca la începutul anului. 21% dintre participanţii la studiul realizat pentru dezvoltatorimobiliar.ro de către ElQual plătesc între 300 şi 500 de euro pe lună şi doar 1% dintre intervievaţi au un buget de peste 500 de euro pe lună.

 

Cei mai mulţi chiriaşi rămân tinerii, care însă încep tot mai mult să-şi dorească să devină proprietari, considerând nivelul chiriilor din ţară ca ridicat.

 

Grupul de marketing şi cercetare de piaţă ElQual a realizat, la solicitarea DezvoltatorImobiliar.ro, un studiu al pieţei imobiliare la un târg imobilar din luna septembrie 2014. Rezultatele cercetării au fost comparate cu cele din mai 2014, la precedentul târg imobiliar de profil.

Elvila
TIOR

907.37 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI