TIOR

Ce suma uriasa imprumuta ANL ca sa mai construiasca locuinte in Romania

Ce suma uriasa imprumuta ANL ca sa mai construiasca locuinte in RomaniaANL împrumută 175 milioane euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei că să construiască 7.000 de locuinţe, în următorii 5 ani. Costurile pentru finalizarea apartamentelor şi caselor sunt de 250 milioane euro, restul sumei urmând să provină de la bugetele locale şi de la bugetul de stat, potrivit Mediafax.

 

Agenţia Naţională pentru Locuinţe continuă în forţă programul construcţiilor de imobile destinate închirierii pentru tineri. Aproximativ 7.000 de case şi apartamente vor fi construite în România în perioada 2016-2020. ANL a solicitat un împrumut de 175 milioane euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei şi, împreună cu fondurile oferite de bugetele locale şi de la bugetul de stat, va investi 250 milioane euro pentru aceste locuinţe.

 

Guvernul anunţă că perioada de rambursare a creditului de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei este de până la 20 de ani. Primii 5 ani fac parte din perioada de graţie. Plata se va face în cel mult 15 rate.

 

“După finalizarea lucrărilor de construcţie a locuinţelor, acestea vor fi transferate în administrarea autorităţilor publice locale, care vor avea obligaţia repartizării locuinţelor în vederea închirierii acestora”, au mai declarat surse din Guvern.

 

Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI