TIOR

Ce dezvoltator are in plan sa vanda 50 de case ecologice pe an

Ce dezvoltator are in plan sa vanda 50 de case ecologice pe anHoneyWood, o firmă de construcții cu vechime de 10 ani, are în plan să vândă în jur de 50 de case ecologice pe an, în România. Cum este posibil asta aflați în continuarea articolului nostru.

 

Pentru următorii 3-4 ani, firma de construcții HoneyWood își propune să vândă în jur de 50 de case ecologice în România. Aceste locuințe sunt realizate pe structură din lemn. O astfel casă este ridicată într-o singură zi. Realizarea finisajelor durează, totuși, mai bine de o lună și jumătate.

 

 

Despre casele ecologice din România

 

Potrivit fondatorului firmei HoneyWood, Răzvan Cazacu, românii nu sunt familiarizați cu conceptul de case ecologice. O mare parte dintre aceștia nu au încredere în durabilitatea acestor locuințe și nici în gradul lor de rezistență în cazul incendiilor sau altor dezastre.

 

Răzvan Cazacu este de părere ca aceste case ecologice, pe structură de lemn au o izolare termică excelentă, pot rezista până la 400 de ani, iar timpul scurt de construcție este un avantaj foarte important. În special tinerii încep să se intereseze tot mai mult de astfel de proiecte, așa că, fondatorul HoneyWood crede că vânzare a 50 de case ecologice pe an în următorii 3-4 ani este realizabilă.

 

Case ecologice realizate de HoneyWood: caracteristici

 

Aceste case ecologice realizate de către HoneyWood sunt prefabricate complet. Peste 80% din finisajele locuințelor sunt făcute la fabrica firmei, din Moinești. Prețul pe metru pătrat pentru case ecologice se încadrează între 450 și 600 de euro.

 

HoneyWood a vândut două case ecologice, în București. Valoarea acestora a fost de 380.000 de euro.

 

Despre HoneyWood

 

Firma de construcții HoneyWood se află pe piața din anul 2003. Primele case ecologice construite au fost în Franța. Compania a avut lucrări și în Belgia, Italia, Norvegia sau Elveția.

 

HoneyWood are 50 de angajați, care lucrează la până la 30 de case ecologice pe an.

 

În țara noastră, oamenii își doresc case cuprinse între 120 și 150 de mp, cu 2-3 dormitoare, living și minim o bucătărie. Bugetul pentru astfel de locuințe trebuie să se încadreze în 60.000 de euro, conform spuselor lui Răzvan Cazacu, fondator HoneyWood.

 

Sursa și foto: economica.net

Elvila
TIOR

906.45 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI