TIOR

Cati bani au mai adus investitorii imobiliari straini in rezidentiale

Cati bani au mai adus investitorii imobiliari straini in rezidentialeÎn primele șase luni din 2013, investitorii imobiliari străini au contribuit cu peste 165 de milioane de euro la proiecte rezidențiale și nu numai din România. Această sumă este de aproape două ori mai mare față de cea investită în proiecte rezidențiale din perioada 1 ianuarie-1 iulie 2012. Informațiile prezentate mai sus au fost oferite de către Oficiul Național al Registrului Comerțului.

 

Firma Tower Center, înregistrată în Cipru, a adus cea mai mare sumă, în aceasta perioadă, la sucursala din România: peste 33,4 milioane de euro, în mare parte pentru proiecte rezidențiale.

 

Alți investitori imobiliari străini care au mai investit în rezidențiale sunt Cipru, Olanda, Spania, Marea Britanie sau Polonia.

 

Spaniolii de la Riofisa, în colaborare cu Ion Țiriac, au investit aproape 50 de milioane de euro în proiecte rezidențiale pentru firmele Goldale Real Estate și Masterage Imobiliare, în vreme ce scoțienii de la Aberdeen Asset Management au contribuit cu 19,4 milioane de euro la capitalul firmei Millenium Business Center.

 

Altă investiție de peste 10 milioane de euro în rezidențiale a fost realizată de către polonezii de la Echo Investment, care au adăugat aproape 15 milioane de euro pentru proiectul firmei din Brașov.

 

Elvila
TIOR

906.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI