TIOR

Cate locuinte sunt in grafic sa se construiasca in Romania? Afla statistica INS

Cate locuinte sunt in grafic sa se construiasca in Romania? Afla statistica INSConform celei mai noi statistici INS, numărul de autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale în România ajunsese la 35.000 după primele 11 luni ale anului trecut, număr similar cu rezultatul din aceeaşi perioadă din 2013.

 

INS a publicat cea mai recentă statistică referitoare la numărul de autorizaţii pentru clădiri rezidenţiale eliberate în România, de-a lungul anului trecut. În perioada ianuarie-noiembrie 2014, în ţară noastră s-a dat acceptul pentru construirea a 35.000 de locuinţe noi, aproape la fel de multe ca în perioada ianuarie-noiembrie 2013. Zonele din ţară unde numărul de autorizaţii eliberate a fost mai numeros anul trecut sunt Bucureşti-Ilfov şi Nord-Vestul, în timp ce în regiuni precum Nord-Est, Centru, Sud-Vest Oltenia, Sud-Muntenia, Vest şi Sud-Est s-au acordat mai puţine autorizaţii rezidenţiale.

 

Noiembrie 2014, lună mai săracă în ceea ce priveşte autorizaţiile rezidenţiale

 

În luna noiembrie 2014 s-au eliberat 2.715 autorizaţii de construire pentru case şi apartamente noi, mai puţine cu peste 16% comparativ cu octombrie, în special datorită scăderilor numărului de autorizaţii în regiuni precum Sud-Muntenia, Nord-Vest, Nord-Est, Centru, Sud-Vest Oltenia şi Sud-Est. Mai multe autorizaţii au fost eliberate în Bucureşti şi în Ilfov, dar şi în zona de Vest a ţării.

 

Tendinţa ca majoritatea lucrărilor rezidenţiale noi să aibă loc în zona rurală s-a păstrat şi în penultima lună a anului, peste 63% dintre lucrările de construcţii noi având ca destinaţie locaţii din afara oraşelor.

Elvila
TIOR

906.42 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI