TIOR

Care sunt cele mai importante motivatii pentru achizitia unei locuinte?

Care sunt cele mai importante motivatii pentru achizitia unei locuinte?Care sunt cele mai importante motivaţii pentru achiziţia unei locuinţe? Ce contează cel mai mult pentru o femeie şi ce contează cel mai mult pentru un bărbat în procesul de cumpărare al unui apartament sau a unei case? Răspunsurile le regăsiţi mai jos.

 

Dacă pentru femei cea mai importantă motivaţie atunci când cumpără o locuinţă este recunoaşterea socială, urmată de reputaţia zonei şi facilităţile oferite, bărbaţii sunt mai raţionali şi s-ar orienta în funcţie de accesibilitatea imobilului din punct de vedere al mijloacelor de transport în comun. Acestea sunt concluziile studiului realizat de grupul de marketing şi cercetare de piaţă ElQual, la Târgul Naţional Imobiliar din mai 2014.

 

Reputaţia zonei, preţul şi mijloacele de transport în comun sunt lucrurile de care românii ţin cont atunci când hotărăsc că e momentul să-şi cumpere o casă sau un apartament. De asemenea, apropierea de zone verzi (parcuri, grădini, păduri), compartimentarea locuinţei şi sistemul constructiv contează destul de mult. Bonusurile oferite de către dezvoltatori şi facilităţile locuinţelor au un rol mai mic în procesul decizional al românilor. Rezultatele sunt comparabile cu cele din urmă cu 8 luni, de la târgul imobiliar din octombrie 2013.

 

Grupul de marketing şi cercetare de piaţă ElQual a realizat, la solicitarea DezvoltatorImobiliar.ro, un studiu al pieţei imobiliare la Târgul Naţional Imobiliar din luna mai 2014. Rezultatele cercetării au fost comparate cu cele din perioada 4-6 octombrie 2013, la precedentul târg imobiliar de profil.

Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI