TIOR

Care sunt bancile la care merg romanii pentru un credit imobiliar?

Care sunt bancile la care merg romanii pentru un credit imobiliar?Conform studiului grupului de marketing şi cercetare de piaţă, ElQual, la Târgul Naţional Imobiliar din mai 2014, 2 din 3 români se interesează mai întâi de oferta de locuinţe înainte de a merge la bancă pentru un credit. Practic, românii mai întâi vizionează locuinţele şi apoi caută informaţii despre cele mai bune credite. BCR este în topul preferinţelor românilor, urmată de CEC Bank şi BRD.

 

Românii mai întâi merg la vizionarea locuinţelor înainte de a se interesa la bănci pentru un credit. Referitor la împrumuturi, BCR este în topul preferinţelor cumpărătorilor de case şi apartamente noi, 33% dintre aceştia alegând această bancă. Pe locul secund se află CEC Bank, cu 16% dintr opţiuni şi BRD, cu 12% dintre păreri. Raiffeisen Bank, ING Bank, Bancpost, Banca Transilvania,UniCredit Ţiriac, Alpha Bank şi Piraeus Bank au fost, de asemenea, menţionate.

 

Care este cauza acestui tip de comportament al românilor? De obicei, aceştia preferă să se hotărască mai întâi asupra locuinţei dorite, din blocurile noi, ştiind, în mare parte, de ce suma dispun şi cât se pot împrumuta. De aceea, evită să meargă la bănci dinainte.

 

Grupul de marketing şi cercetare de piaţă ElQual a realizat, la solicitarea DezvoltatorImobiliar.ro, un studiu al pieţei imobiliare la Târgul Naţional Imobiliar din luna mai 2014. Rezultatele cercetării au fost comparate cu cele din perioada 4-6 octombrie 2013, la precedentul târg imobiliar de profil.

Elvila
TIOR

906.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI