TIOR

Bucurestiul are printre cele mai ieftine apartamente din lume!

Bucurestiul are printre cele mai ieftine apartamente din lume!Capitala României, Bucureşti, se află pe locul 73 din 93 de oraşe analizate pentru un studiu privitor la cele mai scumpe pieţe de locuinţe din lume. Cercetarea aparţine Globalpropertyguide şi ia în calcul imobilele premium.

În funcţie de preţurile de vânzare şi de închiriere ale locuinţelor din lume, Bucureştiul se află pe locul 73 din 93 de oraşe analizate. Preţul de vânzare pe mp al apartamentelor premium din capitala României este de 2.000 dolari, iar chiria medie este de 160 dolari/luna. Proprietăţile imobiliare au un randament brut al închirierii de peste 7%, iar raportul preţ de achiziţie/chirie este 13. În analiza intră proprietăţile cu o suprafaţă de aproximativ 120 de mp.

Apartamentele din Bucureşti au aproximativ aceleaşi preţuri de vânzare ca cele din capitala Ungariei, Budapesta şi ca cele din oraşe din Maroc sau din Republica Dominicană.

Cele mai scumpe apartamente din lume sunt în Monaco

Cele mai scumpe apartamente din lume sunt cele din Monaco. În micuţul principat monegasc, preţul mediu de vânzare este de peste 60.000 dolari/mp.

Pe locul secund în topul celor mai scumpe locuinţe este Londra. În capitala Regatului Unit trebuie să plăteşti 34.000 dolari/mp, dacă-ţi doreşti o locuinţă premium, de peste 120 mp. Chiria lunară este exorbitantă: 11.000 dolari/mp!

Hong Kong încheie clasamentul din partea superioară. 25.000 dolari/mp este preţul de vânzare al locuinţelor aici, iar chiria lunară depăşeşte 7.000 dolari.

În Tanzania sunt cele mai ieftine apartamente noi

Oraşul cu cele mai ieftine apartamente noi este Das Er Salaaam, din Tanzania. Aici cele mai ieftine apartamente au preţuri de vânzare de 700 dolari/mp, iar chiria este de 500 dolari/lună.

Elvila
TIOR

906.36 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI