TIOR

Autorizatiile de constructii rezidentiale, pe plus in aprilie

Autorizatiile de constructii rezidentiale, pe plus in aprilieAutorizaţiile de construcţii rezidenţiale au fost pe plus în luna aprilie, cu peste 3.350 de unităţi. Astfel, comparativ cu luna martie, creşterea este de 5%, însă mai redusă cu 6,2% faţă de aprilie 2013. Informaţiile au fost oferite de către Institutul Naţional de Statistică.

 

Unde se construieşte cel mai mult? În zonele rurale!

 

Cel mai mult se va construi în zonele rurale. Aici s-au înregistrat cele mai multe autorizaţii de construcţii pentru clădiri rezidenţiale: aproape 60% din totalul celor 3.370 de unităţi!

 

În primele 4 luni din anul 2014, pe teritoriul ţării noastre au fost eliberate aproape 10.350 de autorizaţii pentru construcţii rezidenţiale, sub nivelul primelor 4 luni din 2013.

 

În topul creşterilor autorizaţiilor rezidenţiale se află în continuare Bucureşti-Ilfov (+102 autorizaţii), Sud-Muntenia (+91 autorizaţii), dar şi zonele de Nord-Est, Nord-Vest şi Centru.

 

Reduceri faţă de martie a numărului de autorizaţii rezidenţiale eliberate au fost în Vestul, Sud-Vestul Olteniei şi în Sud-Estul ţării, însă mult mai puţin numeroase în comparaţie cu creşterile.

 

Faţă de primele 4 luni ale anului trecut, la nivel naţional a fost o scădere de peste 200 de autorizaţii de construcţii rezidenţiale eliberate, însă perspectivele par a fi mult mai bune acum.

Elvila
TIOR

907.34 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI