Aproape 60% dintre casele noi construite in 2013 sunt la tara!

07-03-2014 / Blog rezidential

Aproape 60% dintre casele noi construite in 2013 sunt la tara!Majoritatea caselor finalizate anul trecut în România sunt la ţară. Conform Institutului Naţional de Statistică, în jur de 60% dintre locuinţele care au fost construite în 2013 se află în mediul rural.

 

Dintre cele peste 40.000 de case construite în România anul trecut, aproape 60% sunt în mediul rural, potrivit unui comunicat de presă al Institutului Naţional de Statistică. Situaţia este similară cu cea din anul 2012, când, la fel, investitorii vizau într-o proporţie mai ridicată mediul rural din punctul de vedere al segmentului rezidenţial.

 

Comunicatul de presă al Institutului Naţional de Statistică a mai scos în evidenţă şi faptul că cei care au construit case anul trecut în România au preferat sursele private de finanţare, peste 90% dintre aceştia agreeandu-le.

 

Faţă de 2012, anul 2013 a fost mai “sărac” din punctul de vedere al caselor noi construite. Cum a fost cazul în ultimii ani, în sudul şi în nord-vestul României segmentul rezidenţial a fost mai lipsit de activitate, în timp ce în Capitală, în judeţul Ilfov şi în judeţele din vest s-au construit din ce în ce mai multe locuinţe.

 

De altfel, 2014 se anunţă a fi un an bun pe segmentul rezidenţial din Bucureşti şi din oraşele din vest. Militari Residence, Cosmopolis, dar şi mai multe ansambluri rezidenţiale din Timişoara, Arad şi Oradea se vor extinde.

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.