TIOR

Apartamentele construite de ANL se vand si in rate

Apartamentele construite de ANL se vand si in rateToţi chiriaşii apartamentelor construite de ANL vor avea la dispoziţie şi posibilitatea de a cumpără aceste locuinţe şi în rate. Avansul minim perceput este de 15%. Chiriaşii pot, de asemenea, să ia credit bancar cu garanţia statului pentru a-şi cumpără locuinţa.

 

După cel puţin un an de la închiriere, tinerii care locuiesc în apartamentele ANL vor putea să-şi cumpere apartamentele şi în rate, cu un avans de 15%, potrivit unei ordonanţe a Guvernului. Până acum, tinerii trebuiau să achite întreagă suma, la dată încheierii contractului.

 

Creditele prin care tinerii vor putea să-şi achiziţioneze locuinţele după închiriere se vor putea lua inclusiv cu garanţia statului, în decurs de 5 zile lucrătoare de la înscrierea dreptului de proprietate în cartea funciară. Preţul de vânzare poate fi achitat şi în rate lunare, cu un minimum de 15% din valoarea de vânzare.

 

Contractul de vânzare-cumpărare cu plata în rate stipulează că transferul de proprietate asupra locuinţei se face după achitarea integrale a valorii de vânzare. Până atunci, apartamentele şi casele se află în proprietatea statului. Dacă se doreşte plata în avans a ratelor, chiar şi a dobânzii, se poate face şi acest lucru.

 

În cazul în care persoana care cumpără locuința nu plătește ratele lunare în timp, neachitând 3 rate consecutive, contractul de vânzare va fi considerat reziliat.

Elvila
TIOR

907.4 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI