TIOR

Anul 2015 bate inca un record in piata rezidentiala din Bucuresti

Anul 2015 bate inca un record in piata rezidentiala din BucurestiAnul 2015 bate încă un record în piaţa rezidenţială din Bucureşti. Numărul total al locuinţelor noi care vor fi livrate până la finalul anului va depăşi 14.000 unități, în peste 350 de ansambluri rezidenţiale.

 

Conform unei statistici a Coldwell Banker România, stocul de case şi apartamente noi livrate în Bucureşti şi în împrejurimi va depăşi 14.000 unităţi, în peste 350 de proiecte, un record al ultimilor ani. Cele mai multe locuinţe noi se află în zonele periferice ale capitalei, dar şi în cartierele majore ale oraşului, iar preţurile se încadrează în programul Prima Casă.

 

Clasa de mijloc a populaţiei este cea mai vizată de către dezvoltatorii imobiliari, ale căror proiecte noi se adresează în peste o treime din situaţii, persoanelor cu veniturii medii. Constructorii se axează mult pe complexuri rezidenţiale de mici dimensiuni, de până la 50 de locuinţe, pe care le pot vinde repede, mai ales că preţurile sunt accesibile.

 

Şi segmentul de lux a început să se dezvolte, numărul ansamblurilor rezidenţiale din centrul şi Nordul oraşului crescând simţitor în acest an. Mulţi dezvoltatori imobiliari au reluat construcţiile oprite în timpul crizei, în special în zonele premium ale Bucureştiului.

 

Ce se va întâmpla cu preţurile locuinţelor noi?

 

Potrivit Coldwell Banker România, preţurile locuinţelor noi vor rămâne stabile, fără variaţii importante. Programul Prima Casă va continua mai mult ca sigur şi anul viitor, aşa că sunt puţine motive ca dezvoltatorii să umfle preţurile şi să-şi schimbe publicul-ţintă.

Elvila
TIOR

906.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI