TIOR

Ansamblurile rezidentiale, la mare cautare in randul bucurestenilor

Ansamblurile rezidentiale, la mare cautare in randul bucurestenilorÎn urma sondajului realizat la Târgul Național Imobiliar de către firma El Qual Consulting, la solicitarea portalului de case și apartamente noi, dezvoltatorimobiliar.ro, am aflat că cei mai mulți bucureșteni se orientează cu precădere către imobile din ansambluri rezidențiale din București sau periferie. Aceștia alocă, în mare parte, între 40.000 și peste 150.000 de euro pentru achiziționarea unei locuințe. Dintre ei, cei mai mulți preferă apartamente noi cu 2 camere, situate într-o zonă semi-centrală a orașului. Ca surse de informare pe un portal imobiliar, oamenii catalogheză drept foarte importante pozele profesioniste și reale. Eșantionul studiului a fost reprezentat de către vizitatorii de la Târgul Național Imobiliar, ce s-a desfășurat în perioada 10-12 mai, la Palatul Parlamentului.

 

61% dintre cei chestionați preferă să se mute într-un apartament nou sau într-o casă nouă, din ansamblurile rezidențiale din București sau periferie, doar 2% optând pentru un imobil vechi. Pentru restul de 37% nu contează dacă imobilul este vechi sau nou. La ora actuală, pe portalul dezvoltatorimobiliar.ro puteți găsi oferte de case și apartamente noi în ansambluri rezidențiale din București și din împrejurimi.

 

39% dintre respondenți au afirmat că sunt dispuși să cheltuie între 40.000 și 60.000 de euro pentru a-și cumpăra un imobil nou. În comparație, cei care au un buget mai mare, între 60.001 și 150.000 de euro, sunt într-o proporție de 38%. Doar 18% își doresc să achiziționeze o locuință sub 40.000 de euro.

 

În ceea ce privește tipul de apartament sau de casă, bucureștenii vizează într-o proporție de 47% locuințele cu 2 camere, 36% aleg imobilele cu 3 camere, 18% garsonierele și 5% apartamentele cu 4 sau mai multe camere. 23% dintre respondenți și-au manifestat interesul pentru case, în timp ce doar 3% optează pentru cumpărarea unui teren.

 

Zona semi-centrală a Bucureștiului este preferată de către cei mai multe persoane, 57% dintre acestea dorind să se mute într-un apartament sau o casă aici. La polul opus, doar 19% vor să-și cumpere un imobil în apropierea orașului, la maxim 25 de kilometri depărtare.

 

Pozele profesioniste și reale sunt în topul preferințelor bucureștenilor pe un portal imobiliar. 53% dintre intervievați au numit fotografiile locuințelor drept principale surse de informație pe un astfel de site. Poziționarea pe hartă a unui apartament nou sau a unei case noi este și ea importantă pentru vizitatori, 26% dintre oameni declarând că aceasta este prioritară pentru ei atunci când intră pe un portal imobiliar. De asemenea, în topul preferințelor s-au situat și tururile virtuale. Alte criterii au fost informațiile despre proprietar/dezvoltator, tururile virtuale sau articolele de amenajări interioare. Portalul dezvoltatorimobiliar.ro conține toate elementele numite mai sus: fotografii profesioniste, hărți ale ansamblurilor rezidențiale, tururi virtuale, dar și diferite tipuri de articole de amenajări interioare sau pe teme imobiliare.

 

În decursul zilelor următoare veți putea găsi rezultatele detaliate ale studiului realizat la Târgul Național Imobiliar, accesând site-ul www.dezvoltatorimobiliar.ro.

Elvila
TIOR

903.71 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI