ANL ar putea construi 6.500 de locuinte pentru bugetari

21-05-2016 / Blog rezidential

ANL ar putea construi 6.500 de locuinte pentru bugetariANL ar putea construi 6.500 locuinţe de serviciu pentru bugetari, în următorii 5 ani. Acest lucru va fi sigur dacă proiectul de act normativ elaborat de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice va fi promulgat.

Din cauza nevoii de a oferi locuinţe în special angajaţilor din Ministerul Aparararii Naţionale, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a realizat un proiect de act normativ care prevede că ANL să construiască 6.500 de locuinţe de serviciu pentru bugetari.

Care vor fi costurile?

Costurile necesare finalizării locuinţelor (aproximativ 284 milioane euro) vor fi acoperite de la bugetul de stat, în condiţiile în care mp va fi cotat la aproximativ 500 euro (inclusiv TVA).

După cum am scris şi mai sus, programul Construcţia de locuinţe de serviciu urmează să fie realizat prin Agenţia Naţională de Locuinţe. Apartamentele vor fi ridicate pe baza propunerilor primite de la instituţiile administraţiei publice locale/centrale.

Unde se vor construi blocurile?

Blocurile vor fi construite pe terenuri proprietate publică a statului ori a unităţilor administrativ-teritoriale, puse la dispoziţia ANL, care va prelua terenurile în mod gratuit.

Cine va beneficia de locuinţele de serviciu?

Locuinţele de serviciu vor fi repartizate angajaţilor instituţiilor publice care doresc şi solicită construcţia acestora. Perioada de închiriere se va stabili de comun acord şi va fi trecută în contract. De menţionat este că toţi chiriaşii au obligaţia să predea locuinţa în termen de 30 de zile de la dată la care părăsesc locuinţele.

ANL promovează 2 ansambluri rezidențiale pe portalul DezvoltatorImobiliar.ro - unul în Brașov și celălalt în Alba Iulia.

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.