TIOR

Afla cu cat a crescut numarul de case si apartamente noi finalizate

Afla cu cat a crescut numarul de case si apartamente noi finalizateÎn primele șase luni din 2013 numărul de case și apartamente noi finalizate a fost cu peste 800 de unități mai mare față de primul semestru din 2012. Astfel, s-a ajuns la un număr total de 16.859 de locuințe noi, conform Institutului Național de Statistică.

 

În mediul rural s-au finalizat cele mai multe case și apartamente noi

 

În primul semestru din 2013 cele mai multe case și apartamente noi au fost finalizate în mediul rural (peste 54% dintre acestea). Față de aceeași perioadă a anului trecut s-au construit mai multe locuințe noi din fonduri private (cu peste 1200 de unități), în vreme ce casele și apartamentele noi construite din fonduri publice au fost mai puține cu 471.

 

Scăderi și creșteri pe regiuni de dezvoltare

 

În regiunea București-Ilfov s-a înregistrat cea mai mare creștere a numărului de case și apartamente noi finalizate: 329 de unități. În Sud-Est, Vest, Nord-Est și Centru s-au observat, de asemenea, creșteri mai semnificative.

 

Scăderi ale numărului de case și apartamente noi construite au fost observate în Nord-Est, Sud-Muntenia și Sud-Vest Oltenia.

 

În total, în trimestrul al doilea al anului 2013 au fost date în folosință aproape 9.200 de case și apartamente noi.

 

Sursa foto: capital.ro

Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI