TIOR

10 Criterii de alegere a unei locuințe noi

10 Criterii de alegere a unei locuințe noiCând vă pregătiți pentru achiziționarea sau chiar închirierea unei locuințe noi, casă sau apartament, trebuie să țineți cont de câteva criterii. Despre care sunt acelea și de ce sunt ele importante vom discuta imediat. 
 
O locuință nouă este un bun de la care aveți pretenții pe termen lung, nu-i așa? Prin urmare, va trebui să luați în calcul toate problemele care ar putea apărea, precum și toate avantajele și dezavantajele actuale ale unui apartament nou sau ale unei case noi. 
 
Priveliștea și intensitatea luminii 
 
Unele dintre cele mai mari mici bucurii ale vieții este să ne trezim dimineața și să vedem un parc înverzit sau un răsărit frumos de soare, nu-i așa? Așadar, luați în calcul priveliștea pe care o are apartamentul pe care doriți să îl achiziționați.  Așa cum toți designerii recomandă, căutați apartamente cât mai luminoase – lumina naturală este aproape un lux în orașele aglomerate și în zilele înnorate. Desigur, tipul de lumină va depinde și de orientarea apartamentului și de sezon. 
 
Poziționarea geografică are un rol important pentru perioada de propagare a luminii naturale într-o locuință, cât și o influență considerabilă asupra temperaturii medii. De exemplu, un apartament poziționat pe Nord va avea lumină naturală la intensitate redusă și temperaturile din interior vor fi ușor mai scăzute în comparație cu alte apartamente. 
 
Designul arhitectural este un criteriu destul de puternic: în funcție de acesta aveți mai mult sau mai puțin spațiu utilizabil în aceeași metri pătrați, mai multe sau mai puține variante de amenajare a acestei locuințe. Arhitectura unui bloc și, implicit, architectura unei locuințe influențează foarte mult și relaționarea dintre vecini și modul de amenajare a apartamentului. 
 
Structura practică a apartamentului este, de asemenea, importantă: încercați să evitați apartamentele cu holuri foarte lungi, cu scări interminabile sau cu alte detalii care mănâncă din spațiul disponibil. De asemenea, încercați să vizualizați cum ar decurge o vizită a prietenilor dumneavoastră în acest apartament și vedeți dacă puteți trasa o limită între spațiul "public", de vizite, și cel privat (dormitorul și baia nu veți vrea, probabil, să le împărțiți cu oricine). 
 
Totul despre ferestre este de o importanță destul de mare – dimensiunea lor, tipul de deschidere, tipul de tâmplărie, numărul lor și poziționarea în raport cu numărul camerelor și dimensiunile acestora. 
 
Înălțimea tavanului este mai bună cu cât este mai mare – astfel, veți putea calcula spațiul în metri cubi și nu în metri pătrați, ceea ce se va dovedi destul de important atunci când veți începe să mobilați această locuință. 
 
Spațiile de depozitare se dovedesc foarte valoroase în timp: cu cât există mai mult spațiu de depozitare prestabilit, cu atât există mai mult spațiu pentru mobilier, pentru pasiunile dumneavoastră și, mai ales, spațiu liber, care este atât de important la finalul unei zile de muncă. 
 
Vecinătățile se referă atât la mijloace de transport, cât și la instuții aflate în apropierea noii locuințe pe care doriți să o achiziționați: școli, spitale, săli de sport etc. Mai ales pentru persoanele care vor să se mențină cât mai active pe plan social, acesta este un detaliu foarte important. 
 
Renovare și recondiționare – adesea se întâmplă ca noii locuitori să își dorească să schimbe zugrăveala, faianța, gresia, instalațiile sanitare etc. Totuși, dacă acestea sunt bine realizate (lucru pe care trebuie să încercați să îl depistați într-o eventuală vizită în locuința pe care doriți să o cumpărați), acest lucru vă va scuti de niște cheltuieli considerabile. 
 
Zona în care este amplasată această locuință nouă pe care doriți să o achiziționați este un criteriu cel puțin la fel de important ca și celelalte criterii prezentate până acum și, de obicei, o zonă bună este reflectată și în prețul locuinței de achiziționat.
Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI