TIOR

Vestea care va schimba programul Prima Casa

Vestea care va schimba programul Prima CasaProgramul Prima Casă va fi modificat, după cum se anunţa încă din ianuarie 2015. Astfel, chiar şi persoanele care deţin deja o locuinţă cumpărată prin Prima Casă vor putea să-şi achiziţioneze un nou imobil, prin acelaşi program. Totuşi, există şi câteva condiţii.

 

Extinderea programului Prima Casă este o soluţie logică, având în vedere popularitatea de care se bucură acesta încă de la apariţia sa pe piaţă, în 2009. Potrivit unei ordonanţe de urgenţă aprobate de Guvern, Prima Casă va fi disponibilă chiar şi pentru cei care au cumpărat deja o casă sau un apartament prin intermediul programului de Stat. Condiţiile sunt următoarele:

 

- noua locuinţă care se va achiziţiona în cadrul Programului trebuie să aibă suprafaţă utilă mai mare decât a locuinţei achiziţionate sau construite iniţial în cadrul Programului SAU valoarea noii locuinţe rezultată din raportul de evaluare să fie mai mare decât valoarea evaluată la momentul acordării creditului pentru locuinţa achiziţionată sau construită iniţial în cadrul Programului

 

- locuinţa achiziţionată sau construită iniţial în cadrul Programului trebuie să fie înstrăinată prin vânzare-cumpărare, cel târziu până la data încheierii contractului de vânzare-cumpărare a noii locuinţe

 

- creditul acordat iniţial în cadrul Programului trebuie să fie lichidat până la data încheierii contractului de vânzare - cumpărare al noii locuinţe în cadrul Programului sau să fie refinanțat prin acordarea celui de-al doilea credit în cadrul Programului pentru dobândirea unui imobil.

 

- la data solicitării celui de-al doilea credit, beneficiarul Programului, persoană fizică, declară pe propria răspundere, fie că deţine în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia cel mult o locuinţa, respectiv cea achiziţionată sau construită în cadrul Programului, fie că deţine în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia o locuinţă, dobândită prin orice alt mod decât prin Program, în suprafaţă utilă mai mică de 50 metri pătraţi şi o a doua locuinţă, respectiv cea achiziţionată sau construită iniţial în cadrul Programului, pe care o va înstrăina cel târziu până la data încheierii contractului de vânzare-cumpărare a noii locuinţe care va fi achiziţionată în cadrul programului.

 

Vezi aici care sunt pașii pentru a primi un credit Prima Casă!

Elvila
TIOR

907.4 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI