TIOR

Veste buna pentru imobiliare – Programul Prima Casa continua si in 2014

Veste buna pentru imobiliare – Programul Prima Casa continua si in 2014Cel mai important program imobiliar al ultimilor ani în România, Prima Casă, va continua cu siguranţă şi în 2014. Conform unui proiect de act normativ de pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, sumele rămase disponibile din 2013 vor putea fi folosite de către bănci şi ANL până la sfârşitul anului curent. De asemenea, a fost alocat și un nou plafon, de 1,2 miliarde de lei.

 

Banii care nu au fost alocaţi din plafonul pe 2013 pentru Prima Casă (22 de milioane de lei şi 196 de milioane de lei pentru achiziţionarea de locuinţe pentru ANL), la fel ca şi fondurile alocate băncilor, care însă nu le-au folosit (158 de milioane de lei şi 301 milioane de lei pentru ANL) vor fi reportaţi pentru anul curent, 2014. În total, ne referim la o sumă de 180 de milioane de RON, pentru locuinţele care nu sunt construite şi vândute de Agenţia Naţională pentru Locuinţe şi de aproape 500 de milioane de RON pentru casele şi apartamentele vândute de ANL.

 

Pe site-ul Ministerului Finanţelor se mai precizează şi că, de-a lungul anului 2014, se vor putea reutiliza şi sumele recuperate, indiferent dacă acestea au fost în euro sau în lei (în cazul în care banii recuperaţi sunt în moneda Uniunii Europene, ei vor fi transformaţi în lei).

 

Pe lângă aceste prevederi, proiectul de act normativ stipulează că se poate mari numărul instituţiilor care oferă credite Prima Casă, dacă acestea respectă prevederile validate de BNR.

 

De asemenea, a fost alocat si un nou plafon, de 1,2 miliarde de lei, pentru Prima Casa, bani care vor putea fi folositi de-a lungul lui 2014.

 

ING Bank, Marfin Bank, Banca Comercială Feroviară şi mai multe instituţii financiare non-bancare au cerut deja intrarea în noul Program Prima Casă.

Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI