TIOR

Te incadrezi pentru un credit Prima Casa? Iata care sunt conditiile

Te incadrezi pentru un credit Prima Casa? Iata care sunt conditiileUn credit Prima Casă poate părea relativ ușor de primit, însă există câteva lucruri de bază pe care trebuie să le respecți dacă dorești ca o bancă să ți-l ofere. Iată care sunt condițiile.

 

În primul rând, trebuie să știi că suma maximă care poate fi acordată de către o bancă pentru cumpărarea unui apartament sau case printr-un credit Prima Casă este de 57.000 de euro (pentru un imobil vechi) sau 66.500 de euro (pentru unul nou). De asemenea, veți avea de plătit minim 5% din valoarea locuinței, drept avans. Practic, avansul vă va costa maxim 3.000 de euro pentru o locuința veche și 3.500 de euro pentru una nouă.

 

Valoarea unui credit Prima Casa depinde de salariul solicitantului. Aceste credite se acordă atât în euro, cât și în lei. Din cauza diferenței de costuri dintre cele două monede, o mare parte a clienților aleg creditarea în euro.

 

Perioada maximă de acordare pentru un împrumut Prima Casă este de 30 de ani. Luând în considerare gradul maxim de îndatorare, care este de 50%, o persoană are nevoie de un salariu net de minim 2.700 de lei ca să primească un credit de 57.000 de euro, pentru a cumpăra un apartament sau o casă în valoare de 60.000 de euro. Pentru o locuință de 50.000 de euro, salariul trebuie să fie de cel puțin 2.300 de lei, iar creditul Prima Casă va fi de 47.500 de euro. Cu un salariu de 1.000 de lei, creditele accesate nu pot depăși 19.000 de euro.

 

Scăderea dobânzii Robor până la 5% va putea influența creditarea în lei, însă, momentan, băncile sunt încă reticente să facă acest pas.

 

Sursa foto: casasidesign.ro

Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI