TIOR

Statistici de la un an de Prima Casa in lei

Statistici de la un an de Prima Casa in leiLa un an de la trecerea programului Prima Casă exclusiv în lei, dobânzile pentru aceste credite au scăzut chiar şi cu 2%, faţă de jumătatea lui 2013, asta şi datorită ieftinirii locuinţelor cu până la 2%.

 

Scăderile preţurilor locuinţelor, atât a celor noi, cât şi a celor vechi, au tras în jos şi dobânzile pentru creditele Prima Casă. Acum, după aproape 3 trimestre trecute din anul 2014, dobânda medie pentru un împrumut Prima Casă este de 5%, cu 2% sub valoarea din aceeaşi perioada a anului trecut.

 

Ceea ce este şi mai îmbucurător este că 37% dintre creditele Prima Casă luate de către români au fost pentru cumpărarea locuinţelor din blocuri noi, în special datortia lichidării stocurilor de case şi apartamente construite în timpul crizei.

 

Din august 2013 până la începutul lunii septembrie 2014, românii au cumpărat 21.000 de credite prin Prima Casă în moneda naţională, de 3,3 miliarde de lei. Valoarea medie a unei locuinţe achiziţionate a fost de 158.000 de lei. Cele mai multe credite Prima Casă s-au îndreptat către bucureşteni, circa 27% din numărul total. Clujenii şi ilfovenii urmează în topul celor mai activi cumpărători de împrumuturi Prima Casă.

 

În aceste condiţii, au mai rămas 135 de milioane de euro din plafonul de garanţii pentru Prima Casă, fără a lua în calcul banii disponibili pentru locuinţe construite de către ANL.

 

Dorești un Credit Prima Casă sau de Nevoi PersonaleAplică AICI!

Elvila
TIOR

907.34 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI