TIOR

Soarta programului Prima Casa, decisa in septembrie

Soarta programului Prima Casa, decisa in septembrieDupă ședința de Guvern de astăzi, ministrul Finanțelor, Anca Dragu a declarat că se va suplimenta plafonul de garanții pentru ”Prima Casă” pe termen scurt. Ce se va întampla cu programul guvernamental de credite ipotecare? Acest lucru se va decide luna viitoare, a adăugat ministrul.

"Aceste sume nu trebuie alocate prin buget. Ele nu fac parte din rectificarea bugetară. Sunt garanții care intră în plafonul de garanții. Este un plafon aprobat la nivelul anului 2016 de 8,1 miliarde de lei. Avem în vedere suplimentarea acestui fond pe termen scurt. De altfel, avem în vedere și o analiză care să dea direcțiile prin care acest program să se perpetueze pe o perioadă de timp mediu și lung", a afirmat Anca Dragu.

Ministrul Finanțelor a declarat faptul că viitorul programului "Prima Casă" va depinde în primul rând de discuțiile cu băncile și cu clienții acestui program, relatează cei de la Agerpres.

"Stăm la masă cu băncile, cu investitorii, cu clienții să vedem în ce măsură acest program a fost unul de succes, în ce măsură piața are nevoie de el să continue, cum trebuie să continue și să venim cu această propunere concretă pentru ca programul să fie unul cu predictibilitate, să fie unul pe termen mediu și lung", a mai spus ministrul Finanțelor.

O decizie finală cu privire la soarta programului Prima Casă va fi luată spre sfârșitul lunii septembrie.

Peste 21 000 de români și-au luat apartamente sau case prin programul guvernamental în prima jumătate a anului 2016. Garanțiile pentru programul guvernamental date de Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) au crescut cu 40% față de aceeași perioadă a anului trecut. La finalul lunii iulie, stocul de credite ipotecare, atât în lei, cât și în euro, era de aproximativ 55,6 miliarde de lei, conform datelor BNR.

Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI