TIOR

Se realoca noi plafoane pentru Prima Casa

Se realoca noi plafoane pentru Prima CasaPotrivit Fondului Naţional de Garantare se vor realoca noi plafoane pentru Prima Casă, strict băncilor care şi-au epuizat bugetele pentru programul de Stat, notează capital.ro.

După ce BCR, cea mai mare bancă din România, a solicitat un plafon suplimentar pentru Prima Casă, iar 2 alte bănci, ING şi Alpha Bank şi-au epuizat şi ele bugetele, Fondul de Garantare promite realocarea de noi sume pentru programul de Stat.

„Fondul nu are contact direct cu beneficiarii programului Prima Casă, astfel că responsabilitatea în privinţa încadrării în limitele alocate, monitorizării fluxurilor interne de aprobare a solicitărilor clienţilor, precum şi gestionarea ritmului de acordare a creditelor, aparţin exclusiv băncilor. Pentru protejarea intereselor potenţialilor beneficiari ai programului, băncile sunt invitate să procedeze la o informare corectă şi obiectivă a clienţilor în privinţa prioritizării solicitărilor în raport cu resursele de care dispun şi să se asigure că dosarele de credit tip Prima Casă sunt aprobate în limita plafonului de care dispun“, este menţiunea dintr-un comunicat de presă al Fondului de Garantare, cu privire la programul Prima Casă.

Pentru că cererea pentru credite Prima Casă a fost uriaşă în acest an, iar plafonul alocat a fost cu mult mai mic decât cel de anul trecut, fondurile se epuizează foarte rapid. Băncile estimează că în scurt timp vor rămâne fără resurse de creditare, iar solicitările pentru alocarea de noi sume vor mai veni. Unul dintre motive (și poate cel mai important) este legea dării în plată.

Fondul de Garantare a anunţat că noile plafoane vor fi puse la dispoziţia finanţatorilor imediat după ce propunerea de realocare a sumelor pentru finanţatori va fi avizată de Ministerul Finanţelor Publice, pe măsură ce aceştia vor epuiza resursele alocate şi vor trebui să acopere necesarul de garantare în cadrul programului pentru următorul trimestru al anului 2016.

Elvila
TIOR

903.62 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI