TIOR

Se ingroasa randurile bancilor cu credite Prima Casa

Se ingroasa randurile bancilor cu credite Prima CasaSe îngroaşă rândurile băncilor cu credite Prima Casă. OTP Bank este cea mai nouă instituţie care a primit plafonul pentru anul curent. Banca beneficiază de un plafon de 84 milioane lei pentru 2016.

OTP Bank România poate oferi credite Prima Casă cu un plafon nou. Banca dispune de 84 milioane euro pentru anul 2016. Valoarea maximă a unui credit este echivalentul în lei a 57.000 de euro, pentru locuinţe finalizate, respectiv echivalentul în lei a 66.500 de euro, pentru locuinţe noi. Banca acceptă până la trei co-debitori şi o gama largă de venituri, care pot fi cumulate.

Dobânda pentru creditele Prima Casă la OTP Bank este calculată în funcţie de valoarea indicatorului Robor la 3 luni, plus o marjă fixă de 2%. Cele mai mari bănci din România, precum BCR, BRD, Banca Transilvania sau CEC Bank oferă aceleaşi condiţii de creditare Prima Casă. Dobânzi mai mici sunt disponibile doar în situaţia în care clienţii îşi primesc veniturile în conturile băncilor.

De asemenea, OTP Bank păstrează tradiţia respectată de multe bănci din România cu privire la programul Prima Casă şi oferă gratuit serviciile de analiză a dosarelor de credite, dar şi de administrare lunară a creditelor. Perioada de rambursare pentru împrumuturi este de maximum 30 de ani, iar gradul maxim de îndatorare este de 60%.

"Diminuarea presiunii simţite de tineri din cauza unui avans mai mare îi poate încuraja şi ajută totodată să-şi îndeplinească visul de a avea propria casă. Prin implicarea noastră în programul Prima Casă, venim din nou în sprijinul acestora şi construim împreună planuri de viitor, pe termen lung. Ne-am propuns să epuizăm plafonul alocat cât mai repede", au spus oficialii OTP Bank despre oferta Prima Casă.

Anunţul că OTP Bank a primit plafonul Prima Casă pentru anul 2016 a venit într-un moment în care tocmai am fost anunţaţi că sunt mari şanse că programul de stat să fie inclus în legea dării în plată. Peste 90% dintre românii care au credite ipotecare au ales varianta Prima Casă (pentru a-și cumpăra locuințe în ansambluri rezidențiale din București, din alte județe, ori locuințe vechi), aspect ce evidenţiază importanța programului, dar și riscurile unei eventuale dispariții ale sale.

Elvila
TIOR

907.4 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI