S-a aprobat! Plafon suplimentar Prima Casa pana in ianuarie

10-12-2015 / Blog prima casa

S-a aprobat! Plafon suplimentar Prima Casa pana in ianuarieGuvernul României a suplimentat cu 200 milioane lei plafonul programului Prima Casă pentru restul acestui an, datorită cererii foarte mari pentru din partea clienţilor.

 

Băncile pot acorda noi împrumuturi Prima Casă în acest an, după ce Guvernul a suplimentat miercuri, 9 decembrie, plafonul pentru program. De mai bine de 2 luni băncile nu mai aveau fonduri pentru a vinde împrumuturi Prima Casă, aşa că măsura luată de către Guvern este mai mult decât binevenită.

 

Noul plafon disponibil pentru Prima Casă creşte astfel fondurile de anul acesta până la 2,8 miliarde lei, însă cele 2,6 miliarde lei de până acum au fost deja epuizate.

 

În 2016 vor fi modificate multe dintre prevederile Prima Casă

 

Ministrul Finanţelor, Anca Dragu, a declarat la sfârșitul săptămânii trecute că în 2016 va fi redus plafonul de garanţii pentru programul Prima Casă la 1,5 miliarde lei. Totodată, creditele se vor acorda în condiţii actualizate de cost.

 

Rată dobânzii se va calcula în funcţie de ROBOR plus o marjă de 2%, faţă de 2,5% în prezent, restul condiţiilor rămânând neschimbate.

 

La fel ca în ultimii ani, şi în 2016 băncile vor putea acorda credite Prima Casă din fondurile rămase nealocate din anul anterior, însă este greu de crezut că va mai fi cazul.

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.