TIOR

Romanii din afara tarii vor putea lua credite Prima Casa

Romanii din afara tarii vor putea lua credite Prima CasaRomânii care locuiesc în afară ţării vor putea lua credite Prima Casă, după ce Guvernul a alocat un plafon de 25 de milioane de lei şi pentru această categorie de persoane!

 

Programul Prima Casă se extinde şi dincolo de graniţele României. Cetăţenii români care locuiesc în alte ţări şi au permise de locuire şi de muncă acolo vor putea primi credite Prima Casă. 25 de milioane de lei este plafonul care a fost alocat pentru aceştia, din care se pot acordă împrumuturi de o valoare dublă. Cum valoarea unui credit Prima Casă este, în medie, 38.000 de euro, se estimează că se pot acordă în jur de 250 de astfel de împrumuturi până la epuizarea plafonului. Guvernul a anunţat că suma va fi suficientă pentru restul anului 2014.

 

Creditele Prima Casă sunt exclusiv în lei, din a două parte a anului 2013. Ipotecarele în lei au crescut treptat în ultima perioada, ajungând la un nivel de 6,5 miliarde de lei la sfârşitul lunii august din 2014, de peste 3 ori peste valoarea din aceeaşi perioada a anului 2013. Datorită reducerilor dobânzilor, împrumuturile pentru locuinţe în moneda naţională au devenit la fel de accesibile ca cela în euro.

 

Ești interesat de un apartament prin credit Prima Casă? Vezi aici oferta de apartamente de pe portalul dezvoltatorimobiliar.ro pe care le poți cumpăra prin credite Prima Casă.

Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI