TIOR

Ratele Prima Casa, mai ieftine decat chiriile lunare pentru garsoniere si 2 camere

Ratele Prima Casa, mai ieftine decat chiriile lunare pentru garsoniere si 2 camereUn studiu imobiliar arată că ratele lunare la creditele Prima Casă pentru garsoniere şi apartamente de 2 camere sunt chiar şi cu peste 20% mai ieftine decât chiriile pentru aceleaşi tipuri de locuinţe, în multe cartiere din Bucureşti şi din cele mai mari oraşe ale ţării.

 

În România anului 2014 este mult mai rentabil să cumperi o garsonieră sau un apartament de 2 camere cu credit Prima Casă, decât să închiriezi aceste locuinţe, este una dintre concluziile unui studiu imobiliar. În multe cartiere din Bucureşti, dar şi din marile oraşe ale ţării ratele lunare ale creditelor Prima Casă sunt mai ieftine decât chiriile.

 

Spre exemplu, garsonierele din Berceni au chirii lunare în jur de 200 euro pe luna, cu 35 de euro mai mari decât ratele lunare ale celor mai ieftine credite Prima Casă. Apartamentele de 2 camere din zona Bucureştii Noi au chirii de 300 de euro pe luna, în medie, cu peste 50 de euro mai mari decât ratele Prima Casă. În afară de locuinţele din centrul şi nordul Bucureştiului, toate celelalte apartamente din Capitală se încadrează în Prima Casă.

 

Şi în marile oraşe ale ţării, precum Constanţa, Craiova sau Cluj-Napoca ratele Prima Casă sunt cu 15-20% mai mici decât chiriile lunare la apartamentele de 2 camere şi garsoniere. Trebuie amintit şi faptul că un credit Prima Casă necesită doar un avans de 5% din preţul locuinţei, un alt aspect important în favoarea achiziţiei unei case sau unui apartamente. Situatia se schimbă doar în cazul în care locuințele din blocurile vechi costă peste 60.000 euro, caz în care avansul se mărește.

 

Ești interesat de un credit Prima Casă? Vezi aici pașii pe care trebuie să-i faci pentru a-l primi!

Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI