TIOR

Programul Prima Casa, in pana de fonduri - au fost epuizate plafoanele

Programul Prima Casa, in pana de fonduri - au fost epuizate plafoaneleProgramul Prima Casă a intrat în pauză. De mai multe săptămâni, cele mai multe bănci au epuizat plafoanele alocate pentru anul 2015, astfel că nu se mai pot procesa dosarele românilor care vor să cumpere astfel de împrumuturi.


Cel mai de succes program de creditare din ultimii ani în România, Prima Casă, este în pană de fonduri de mai bine de o luna. Toate băncile au terminat plafoanele alocate de către Fondul Naţional de Garantare şi aşteaptă să le fie puse la dispoziţie noi sume pentru a putea continua să acorde credite. Conform Fondului de Garantare, mai este nevoie de îndeplinirea unei condiţii: pentru o nouă fază a programului Prima Casă trebuie ca băncile să-şi actualizeze normele interne de creditare.


Acest lucru ar trebui să se întâmple cât mai repede, întrucât piaţa este dependenţă de Prima Casă. Potrivit studiului ImoResearch, realizat în septembrie 2015 de către grupul de marketing şi cercetare de piaţă ElQual, pentru DezvoltatorImobiliar.ro, la un târg imobiliar, aproape jumătate din românii care vor să ia împrumuturi de locuinţe aleg varianta Prima Casă! Ori, dacă Statul nu va găsi soluţii pentru a restarta programul cât mai rapid, atunci atât băncile cât şi debitorii vor avea de pierdut.

 

2015 – anul schimbărilor pentru Programul Prima Casă


De-a lungul anului 2015, programul Prima Casă a fost modificat de mai multe ori. Măsurile luate au fost în întregime pozitive pentru bănci şi debitori. Iată care sunt acestea:


- începând cu acest an, persoanele care au deja o locuinţă luată cu ajutorul creditelor Prima Casă pot achiziţiona un nou imobil, prin intermediul acestui program; citeşte aici care sunt condiţiile 

 

- românii care au luat un credit Prima Casă şi, din cauza problemelor financiare au pierdut locuinţa cumpărată prin credit însă doresc să o recupereze pot cere repunerea în drepturi şi obligaţii în limita garanţiilor stabilite la împrumut; aici afli cum este posibil acest lucru 

 

- de asemenea, băncile care au participat în trecut la Prima Casă vor putea acum să reintre în program; în afara acestui lucru, este foarte posibil ca în viitorul apropiat, cei care deţin o locuinţă cumpărată cu un credit Prima Casă să o închirieze sau să o vândă înainte de expirarea termenului legal, de 5 ani, cu singura condiţie de a plăti toate ratele.

 

Elvila
TIOR

907.26 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI