TIOR

Programul Prima Casa ar putea fi extins

Prima CasaÎn aceste zile programul Prima Casă este în analiză la Ministerul Finanțelor. Anca Dragu, cea care conduce acest minister, spune că vrea să vadă evoluția acestui tip de credit garantat de stat, pentru a decide care va fi soarta lui pe termen lung, scriu cei de la Digi24. 

Pe de altă parte, ministrul a mai afirmat faptul că ia în considerare extinderea programului, dar ca o măsură pe termen scurt. Pe termen lung, nu am luat în considerare o plafonare la venituri de 2.000 de lei, deci nu lucrăm la un asemenea scenariu. Vrem să vedem ce efecte a produs în această piaţă, care e eficienţa programului şi să definim nişte coordonate astfel încât să fie mai stabil, să nu mai creeze atâta presiune şi angoasă, a mai spus Ministrul Finanțelor, Anca Dragu.

Ministrul Finanţelor declara la începutul lunii: “În acest moment am invitat băncile, discutăm cu ele, pentru că dorim să avem o reacție a lor cu privire la eficiența acestui program. El a fost demarat în 2009 și, până în prezent, nu s-a făcut o analiză a programului. Aceasta este faza în care discutăm cu toți factorii implicați, să vedem și noi ce efect a produs acest program în piață”, afirma Anca Dragu.

182.000 de români şi-au cumpărat casă prin intermediul programului demarat de stat, din 2009 până acum.

Elvila
TIOR

906.45 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI