TIOR

Prima Casa – suplimentare cu 500 de milioane de lei

Prima Casa – suplimentare cu 500 de milioane de leiMinisterul Finanţelor Publice propune suplimentarea plafonului de garantare a creditelor pentru Prima Casă pe anul acesta cu 500 de milioane de lei.

”Așa cum am anunțat, venim în ajutorul românilor care vor să cumpere o locuință și majorăm pentru a doua oară anul acesta plafonul de garanții alocat pentru Prima Casă. Suma suplimentară nu afectează ținta de deficit bugetar. Aceasta a fost estimată în funcţie de volumul solicitărilor aflate în diverse stadii de aprobare și de pre-aprobare, care exced disponibilul de plafon existent. Pe lângă această suplimentare, avem în vedere și elaborarea în premieră a unei strategii pe termen mediu pentru programul Prima Casă, corelată cu Strategia locuirii elaborată de MDRAP și aflată în consultare publică”, a declarat Anca Dragu, Ministrul Finantelor Publice.

Mai mult, Ministerul Finanţelor se gândește la elaborarea unei strategii pe termen mediu pentru programul Prima Casă, corelată cu Strategia locuirii elaborată de MDRAP şi aflată în consultare publică. “Strategia este menită să asigure transparenţa şi predictibilitatea solicitată atat de beneficiarii programului, cât şi dezvoltatorii de locuinţe şi instituţiile de credit”, a mai adăugat Anca Dragu.

Inițial, programul guvernamental a beneficiat de un plafon de 1.6 miliarde de lei, care a fost suplimentat cu jumatate de miliard după intrare în vigoare a legii dării în plată.

Prin proiectul legislativ emis astăzi de ministerul de Finanțe, se vor acoperi circa 2.000 de noi cereri de garantare a creditului Prima Casă. Mai mult, potrivit documentelor, garanțiile vor fi de acum alocate băncilor în funcție de capacitatea instituților financire de atragere. Rata de neplată de către beneficiarii programului Prima Casă este în acest moment de 0,3%.

Peste 21.000 de români și-au luat apartamente sau case prin programul guvernamental în prima jumătate a anului 2016.

Elvila
TIOR

906.36 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI