TIOR

Prima Casa, semnale incurajatoare din partea Guvernului

Prima Casa, semnale incurajatoare din partea GuvernuluiPrintr-o hotărâre a Guvernului, de la mijlocul anului 2015, băncile din România vor avea permisiunea să vândă credite Prima Casă chiar şi după ce vor consuma plafoanele garantate pentru acest an.

 

Conform unei hotărâri a Guvernului, băncile care participă la programul Prima Casă vor putea să folosească sumele restituite de clienţii vechi, pentru acordarea de noi credite Prima Casă. Aceste sume restituite pot proveni din plata ratelor lunare sau prin rambursările anticipate.

 

"Începând cu anul 2015 se va lua în considerare introducerea în cadrul programului a posibilităţii realocarii plafonului eliberat în urmă rambursărilor efectuate (rambursări lunare, rambursări integrale în avans). Având în vedere volumul semnificativ al creditelor acordate în cadrul programului Prima Casă în perioada 2009-2015, estimăm că aceste sume vor fi consistente, contribuind la completarea plafoanelor nou alocate. În plus, acest mecanism asigura şi continuitatea creditării în perioadele de început de an, evitând blocajele provocate de intervalul până la punerea la dispoziţie a unui plafon pe anul respectiv", este declaraţia reprezentantului BRD, Adrian Jantea, pentru economica.net.

 

Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI