TIOR

Prima Casa, numai in lei - Guvernul aloca un miliard de RON

Prima Casa, numai in lei - Guvernul aloca un miliard de RONE oficial: creditele Prima Casă se vor acorda exclusiv în lei. Ministerul Finanțelor a anunțat că va suplimenta fondurile pentru popularul program Prima Casă cu un miliard de lei. Practic, din acest plafon se vor putea acorda credite în valoare de două miliarde de lei, jumătate dintre acestea fiind garantate de stat.

 

Ministerul Finanțelor a anunțat suplimentarea fondurilor pentru Programul Prima Casă cu un miliard de lei. Astfel, oamenii interesați de case și apartamente noi vor putea lua în continuare astfel de credite de la bănci, însă doar în lei. Creditarea Prima Casă în euro va dispărea. Aproximativ o treime dintre banii care vor fi alocați sunt destinați cumpărării de case și apartamente construite de către ANL.

 

Băncile trebuie să termine plafoanele care au fost alocate până la încheierea lui 2013, altfel garanțiile se vor redistribui începând din 2014.

 

Ce înseamnă renunțarea la creditarea Prima Casă în valută?

 

Odată cu anunțul făcut de către Ministerul Finanțelor, garanțiile pentru creditele Prima Casă se vor acorda doar în lei. Plățile creditelor restante se vor efectua tot în moneda națională. Cu alte cuvinte, creditul ipotecar în valută, garantat de stat, este eliminat.

 

Despre programul Prima Casă

 

Din 2009, anul debutului programului Prima Casă, s-au acordat peste 94.000 de credite, de peste 3,69 miliarde de euro.

 

În primele șase luni ale anului 2013 s-au acordat în jur de 14.000 credite Prima Casă, valoarea medie a acestora fiind de 39.000 de euro.

 

Conform informațiilor de la bănci, Prima Casă acoperă aproximativ 85% din totalitatea creditelor ipotecare de retail.

 

Sursa: zf.ro

Elvila
TIOR

907.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI