Prima Casa, nemuritoare – fara aceste credite, piata ar fi in colaps

15-10-2015 / Blog prima casa

Prima Casa, nemuritoare – fara aceste credite, piata ar fi in colapsCreditele Prima Casă reprezintă principalele alegeri ale românilor care vor să-şi cumpere locuinţe. Cel mai nou val al studiului pieţei imobiliare din România (din septembrie 2015), ImoResearch, realizat la solicitarea DezvoltatorImobiliar.ro, arată că aproape jumătate din persoanele care caută să achiziţioneze o locuinţă ar alege un credit Prima Casă pentru finanţarea imobilului respectiv.

 

46% din cumpărătorii de locuinţe din România mizează pe creditele Prima Casă. Avansul de doar 5% solicitat de bănci, dobânzile foarte mici şi riscul valutar 0 (împrumuturile se acordă exclusiv în lei) sunt atuurile de netăgăduit ale programului Prima Casă.

 

Celelalte credite imobiliare şi ipotecare (în lei sau euro), plata cu cash, sistemul rent to buy şi ratele la dezvoltator sunt opţiuni care, deşi importante pentru români, sunt cu mult în urmă Prima Casă. Ne întrebăm oare ce s-ar întâmplă dacă Statul ar opri acest program. Tot ce putem spera este că acest lucru să nu se întâmple prea curând.

 

Au fost epuizate fondurile Prima Casă pentru anul 2015, însă...

 

...fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri este pregătit încă de la 1 octombrie 2015 să acorde noi garanţii pentru Prima Casă.

 

Pentru o nouă fază a programului Prima Casă este nevoie că băncile să-şi actualizeze normele interne de creditare. Acest proces ar mai putea dura, întrucât, de obicei, instituţiile de creditare îşi iau mai mult timp pentru reglementări.

 

De curând, a fost aprobată măsură care vizează Prima Casă, prin care chiar şi cei care deţin deja o locuinţă achiziţionată cu ajutorul programului îşi mai pot cumpăra una nouă, mai spaţioasă şi mai scumpă.

 

Dacă previziunile analiştilor imobiliari se vor adeveri, atunci anul 2015 va fi cel mai prolific an în privinţa vânzărilor de credite Prima Casă. Băncile aşteaptă că românii să cumpere peste 36.000 de credite Prima Casă, până la finalul anului în curs.

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.