TIOR

Prima Casa – la ce banca iti depui dosarul?

Prima Casa – la ce banca iti depui dosarul?Cum programul Prima Casă beneficiază de noi fonduri de la Guvern, însă doar pentru credite în lei, era de așteptat ca băncile să primească plafoane cât mai repede. Ei bine, lucrurile au mers în direcția cea bună foarte rapid. Așadar, dacă vrei să cumperi o casă sau un apartament prin programul Prima Casă, poți deja să te gândești la ce bancă îți vei depune dosarul.

 

Potrivit reprezentanților Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, astăzi băncile din România vor avea alocate plafoanele de garanții pentru creditele Prima Casă în lei. Astfel, în cel mai scurt timp, clienții vor putea să-și depuna dosarele pentru un astfel de împrumut.

 

Fondul de Garantare deja a calculat plafoanele pentru fiecare bancă în parte, care a solicitat fonduri pentru Prima Casă în lei. Cei mai mulți bani au primit BCR și BRD. Raiffeisen, Alpha Bank, Banca Transilvania, CEC Bank și Banca Românească sunt pe locurile următoare. Nici bănci precum Intesa Sanpaolo, Millenium si Piraeus nu au fost uitate.

 

Cu toate că un credit Prima Casă în moneda națională este cu până la 30% mai scump decât unul în euro, șansele ca acesta să scadă sunt foarte mari. Reducerea dobânzii-cheie la 4,5% și scăderea ROBOR-ului la trei și sase luni sunt doar două dintre lucrurile care sugerează ca ratele pentru creditele Prima Casa în lei se vor micșora semnificativ. Chiar și guvernatorul BNR, Mugur Isărescu a dat asigurări în acest sens.

 

În plus, solicitanții unui credit Prima Casă în lei au acces la case și apartamente cu până la 30% mai reduse ca preț față de cele pe care le puteau cumpăra cu un credit în euro.

 

Prima Casă, date statistice

 

Din 2009, anul începerii programului Prima Casă, s-au acordat aproape 100.000 de credite. Valoarea acestora depășește 3,8 miliarde de euro. Doar în 2013 s-au dat mai bine de 17.000 de credite, care totalizează 640 de milioane de euro.

Elvila
TIOR

906.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI