TIOR

Prima Casa – crestere puternica a interesului romanilor pentru apartamentele de 3 camere

Prima Casa – crestere puternica a interesului romanilor pentru apartamentele de 3 camereRomânii care au cumpărat credite Prima Casă în 2014 au fost mult mai interesaţi de apartamentele de 3 camere faţă de anii trecuţi. Cu toate acestea, peste 50% dintre creditele Prima Casă acordate au fost folosite pentru cumpărarea apartamentelor de 2 camere.

 

30% din creditele Prima Casă acordate de bănci în 2014 au fost folosite de români pentru a cumpără locuinţe de 3 camere. Procentul este semnificativ mai mare faţă de 2013 şi confirmă una dintre concluziile studiului imobiliar realizat de grupul de marketing şi cercetare de piaţă, El Qual, la cererea dezvoltatorimobiliar.ro, de la un târg imobiliar din toamnă.

 

Totuşi, cele mai multe credite Prima Casă vândute de bănci au fost pentru apartamentele de 2 camere (51% din total). Garsonierele şi imobilele cu patru camere şi peste au fost preferate în procent de 11%, respectiv 6%. Din totalul proprietăţilor achiziţionate prin program, 69% sunt construite înainte de anul 2008 şi 31% sunt imobile noi, construite după ianuarie 2008.

Elvila
TIOR

907.43 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI