TIOR

Prima Casa continua – plafonul va fi suplimentat!

Prima Casa continua – plafonul va fi suplimentat!Românii au primit vestea pe care o aşteptau cu sufletul la gură: plafonul pentru programul Prima Casă va fi suplimentat cu 500 milioane lei pentru 2016!

Guvernul va suplimenta plafonul pentru programul Prima Casă cu 500 milioane lei. În noul plafon este inclusă şi o sumă de 35 milioane lei din garanţiile actuale şi care va fi redistribuită băncilor care şi-au epuizat resursele.

13.100 garanţii pentru Prima Casă, acordate doar în primele 4 luni ale anului 2016

În primele 4 luni ale anului 2016, băncile au acordat peste 13.100 de garanţii pentru Prima Casă, de 1,2 miliarde lei, practic epuizând plafonul alocat pentru acest an. În comparaţie cu ultimii ani, creşterea este spectaculoasă (în 2014 fuseseră acordate garanţii de 536 milioane lei între lunile ianuarie şi aprilie, iar în 2015 valoarea fusese de 668 milioane lei).

Modificare importantă pregătită pentru programul Prima Casă

De asemenea, pe lângă suplimentarea plafonului pentru programul Prima Casă, se pare că Guvernul va face o modificare importantă asupra acestuia. Astfel, băncile nu vor mai putea semna antecontracte cu clienţii dacă şi-au epuizat garanţiile.

“Finanţatorii eligibili participanţi în cadrul Programului nu pot prelua solicitări de acordare a unei finanţări garantate dacă acestea conduc la depăşirea plafonului alocat acestora, responsabilitatea cu privire la modalitatea de soluţionare a acestor situaţii revenind în totalitate finanţatorului” se arată în proiectul de act normativ referitor la majorarea plafonului pentru Prima Casă”, sunt informaţiile de la Ministerul Finanţelor.

Legea dării în plată, catalistul pentru vânzările pe bandă rulantă de credite Prima Casă

Incertitudinea pe care legea dării în plată a creat-o în rândul românilor care-şi doreau să-şi cumpere locuinţe cu credite i-a făcut pe aceştia să se grăbească să ia împrumuturi Prima Casă, din teamă că programul va înceta. Astfel se explică ritmul uriaş de vânzări al creditelor Prima Casă.

Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI