Prima Casa 6 poate incepe: Bancile au primit fondurile de 1,2 miliarde

26-08-2013 / Blog prima casa

Prima Casa 6 poate incepe: Bancile au primit fondurile de 1,2 miliardeGaranțiile de 1,2 miliarde de lei au fost alocate de către Stat băncilor, astfel încât Programul Prima Casă 6 poate începe. Creditarea va putea fi făcută doar în lei, în urma hotărârii luate de către Guvern acum mai mult de o lună. Câți bani au primit cele mai importante instituții bancare ce vor participa la Programul Prima Casă 6 aflați în continuarea articolului nostru.

 

BCR, BRD și Banca Transilvania au primit cei mai mulți bani pentru Prima Casă 6

 

BCR a primit cele mai multe fonduri pentru Programul Prima Casă 6, și anume 220 de milioane de lei. Din acești bani, aproximativ 70 de milioane sunt destinați achiziției de locuințe construite de către ANL. BCR este prima bancă din România după active.

 

BRD, a doua bancă de la noi ca active, are alocat un plafon de 180 de milioane de lei. 60 de milioane vor fi utilizați pentru locuințele construite de către ANL. Cu alte cuvinte, BRD poate acorda credite imobiliare Prima Casă în valoare de 360 de milioane de lei. Potrivit declarațiilor oficialilor băncii, cel mai târziu de săptămâna viitoare clienții vor putea primi astfel de credite Prima Casă.

 

Și Banca Transilvania va primi fonduri pentru Prima Casă 6. Aproximativ 105 milioane de lei i-au fost alocați de către Stat. În jur de o treime din aceștia sunt pentru achiziția caselor și apartamentelor construite de către ANL. De la începutul lui 2013, Banca Transilvania a acordat mai mult de 1.000 de credite Prima Casă, care au totalizat în jur de 175 de milioane de lei.

 

Despre Programul Prima Casă

 

De la începutul Programului Prima Casă, in anul 2009, s-au acordat in jur de 98.000 de credite, in valoare de aproximativ 3,7 miliarde de lei. Doar în anul curent s-au acordat peste 17.000 de credite, care au totalizat la 640 de milioane de euro.

 

Dintre cele 97.800 de credite imobiliare Prima Casă acordate doar 123 au ajuns în default. Astfel, doar 123 de clienți nu și-au mai putut achita ratele, adică un procent de 0,1% din numărul total al creditelor Prima Casă.

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.