TIOR

Piata imobiliara din Romania, dependenta de Prima Casa

Piata imobiliara din Romania, dependenta de Prima CasaUnii dintre cei mai importanți reprezentanți ai ansamblurilor rezidențiale din România ne-au declarat că, în momentul de față, piața imobiliară este dependentă de programul Prima Casă. Aceștia nu concep că programul guvernamental să nu continue și în anul 2014, așa că o suplimentare a fondurilor este imperativă.

 

Gabriel Voicu, director Divizia de Locuințe noi Coldwell Banker Romania, ne-a spus, într-un interviu, că piața imobiliară din România este dependentă de Prima Casă. Continuarea finanțărilor de la guvern este obligatorie pentru bunul mers al tranzacțiilor de case și apartamente noi, în ansamblurile rezidențiale din România. “Băncile încearcă să găsească alternative pentru creditul Prima Casă. Sunt sigur că, până la urmă, se vor găsi soluții și că acesta va continua”, a opinat domnul Voicu.

 

Peter Savateev, director executiv al RRG Estate, firma care a dezvoltat ansamblul Linda Residence, este chiar mai tranșant în legătură cu programul Prima Casă și importanța acestuia pentru piața imobiliară din România. “Programul Prima Casă a ținut în viața piața de ansambluri rezidențiale din Bucuresti. Fondurile vor fi suplimentate obligatoriu”, este părerea domnului Savateev. De altfel, o mare parte din apartamentele noi din Linda Residence s-au vândut cu ajutorul creditelor Prima Casă.

 

Nici Alina Necula, director vânzări Adama Group nu vede un viitor luminos pentru piața imobiliară din România fără continuarea finanțărilor pentru programul Prima Casă. “Ar fi foarte greu daca nu s-ar suplimenta banii pentru Prima Casă. Ne-ar afecta.” Publicul țintă pentru unul dintre ansamblurile rezidențiale din Bucuresti dezvoltat de Adama, Evocasa Optima, este reprezentat de către persoanele tinere, care pot accesa un credit Prima Casă.

Elvila
TIOR

907.34 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI