TIOR

Oficial! Guvernul a suplimentat programul Prima Casa

Oficial! Guvernul a suplimentat programul Prima CasaVești bune pentru cei care vor să-și cumpere o casă! Guvernul a suplimentat, în ședința de ieri, fondurile pentru Programul Prima Casă cu 500 de milioane de lei pentru anul 2016. S-a introdus și varianta garantării pentru o nouă locuință, care să fie mai valoroasă sau mai mare decât prima.

”În cadrul proiectului de act normativ supus aprobării se propune suplimentarea cu 500 milioane lei a plafonului total al garanţiilor care pot fi emise în anul 2016 în cadrul Programului Prima casă. Necesarul de plafon a fost estimat în funcţie de datele privind volumul solicitărilor aflate în diverse stadii de aprobare şi pre-aprobare, care exced disponibilul rămas neutilizat din sumele alocate”, se arăta în nota de fundamentare a proiectului de hotărâre de Guvern.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, a declarat faptul că o altă modificare vizează posibilitatea de a se acorda promisiuni de garantare şi pentru achiziţia unei noi locuinţe. Beneficiarii care au achiziţionat o locuință prin acest program, pot lua o nouă locuință, cu condiția să fie cu o suprafață utilă sau o valoare mai mare decât locuința anterioară.

Programul Prima Casă a fost suplimentat ultima oară în luna mai a acestui an, cu aceeași sumă: 500 de milioane de lei.

Prin noua suplimentare se vor acoperi circa 2.000 de noi cereri de garantare a creditului Prima Casă. Mai mult, potrivit documentelor, garanțiile vor fi de acum alocate băncilor în funcție de capacitatea instituților financire de atragere. Rata de neplată de către beneficiarii programului Prima Casă este în acest moment de 0,3%.

Peste 21.000 de români și-au achiziţionat apartamente sau case prin programul guvernamental în prima jumătate a anului 2016.

Elvila
TIOR

907.4 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI