TIOR

Ministrul Finantelor s-a razgandit: Prima Casa primeste bani abia in octombrie

Ministrul Finantelor s-a razgandit: Prima Casa primeste bani abia in octombrieAveați de gând să vă cumpărați o locuință prin Prima Casă? Mai aveți de așteptat. După ce săptămâna trecută Ministrul Finanțelor, Anca Dragu declara faptul că fondurile vor fi suplimentate în septembrie, acum s-a răzgândit.

Într-un interviu acordat pentru Digi 24, Anca Dragu spune că abia la finalul acestei luni va merge cu proiectul în Guvern, imediat după ce se va lua decizia în privința sumei. Cu alte cuvinte, banii pentru Prima Casă vor ajunge abia în luna octombrie. Din 2017, programul va fi modificat.

„Suntem în analiză, vom determina în scurt timp suma şi spre sfârşitul lunii septembrie vom avea această HG care să suplimenteze pe termen scurt fondurile alocate pentru 2016. Pentru 2017 şi mai departe, am spus că lucrăm la o analiză mai amplă, să venim cu o strategie pe termen mediu şi lung, care să asigure predictibilitatea acestui program”, a declarat Anca Dragu, Ministrul Finanțelor.

Inițial, pentru programul Prima Casă a fost alocat un plafon de 1.6 miliarde de lei în 2016. După intrarea în vigoare a legii dării în plată, plafonul a fost suplimentat cu 500 de milioane de lei.

Ce declara săptămâna trecută Ministrul Finanțelor? Cererea de finanţări pe Prima Casă a crescut foarte mult în perioada dezbaterilor cu privire la Legea dării în plată, ”iar acum se întâmplă la fel pentru că oamenii nu ştiu dacă programul va mai fi la anul sau nu”, a mai adăugat Anca Dragu. În plus, se va face o strategie pe termen mediu, de cinci ani, astfel încât să se evite eventualele sincope în derularea programului. De asemenea, Ministrul Finanțelor spune că este nevoie de predictibilitate, pentru ca dezvoltatorii cât și cetățenii să-și facă planuri pe termen mediu.

Peste 21 000 de români și-au luat apartamente sau case prin programul guvernamental în prima jumătate a anului 2016. Garanțiile pentru programul guvernamental date de Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) au crescut cu 40% față de aceeași perioadă a anului trecut. La finalul lunii iulie, stocul de credite ipotecare, atât în lei, cât și în euro, era de aproximativ 55,6 miliarde de lei, conform datelor BNR.

Atenție pentru cei care și-au luat deja o locuință prin Prima Casă! Fiscul a aunțat faptul că în primăvară va începe procedurile pentru executarea silită a 389 de debitori din cadrul acestui program.

Inițial, pentru programul Prima Casă a fost alocat un plafon de 1.6 miliarde de lei în 2016. După intrarea în vigoare a legii dării în plată, plafonul a fost suplimentat cu 500 de milioane de lei.

Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI