TIOR

Ministerul Finantelor propune un plafon de 2,5 miliarde de lei pentru Prima Casa

Ministerul Finantelor propune un plafon de 2,5 miliarde de lei pentru Prima CasaMinisterul Finanţelor propune pentru anul 2015 un plafon de 2,5 miliarde de lei pentru programul de creditare Prima Casă. La această sumă s-ar putea aloca şi fondurile neutilizate de anul trecut.

 

Ministerul Finanţelor dă vestea pe care o aşteptam cu toţii: potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern, pentru anul 2015 a fost propus un plafon nou de 2,5 miliarde de lei pentru programul de creditare Prima Casă, la care se pot adauga fondurile neutilizate de anul trecut.

 

În ultimii 5 ani, de când a fost lansat programul Prima Casă, băncile au vândut peste 126.000 de credite, de aproximativ 4,8 miliarde de euro. Creditele sunt garantate în proporţie de 50% de către Stat. Împrumuturile Prima Casă au dobânzi care sunt alcătuite din indicatorul ROBOR la 3 luni şi o marjă fixă, de maximum 2,5%.

 

Lista băncilor care participă la Programul Prima Casă şi anul acesta este următoarea: BCR, BRD, Raiffeisen Bank, Banca Românească, Alpha Bank, Millennium Bank, Banca Transilvania, CEC Bank, EFG Bancpost, Piraeus Bank, Intesa Sanpaolo România, UniCredit Ţiriac Bank, Credite Agricole, OTP Bank, Bank Leumi, RIB Bank, ING Bank şi Marfin Bank.

 

Află tot ce trebuie să știi despre programul Prima Casă, din ghidul nostru Prima Casă!

Elvila
TIOR

906.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI