TIOR

Initiatorul legii darii in plata are planuri mari!

Initiatorul legii darii in plata are planuri mari!Deputatul Daniel Zamfir are planuri mari. După ce legea iniţiată de el, darea în plată, a stârnit multă forfotă la nivelul întregii ţări, acum Zamfir se gândeşte la o soluţie legislativă pentru ca “beneficiarii programului Prima Casă să nu fie scoşi în stradă”.

Chiar dacă programul Prima Casă are cea mai mică rată de neperformanță din întreg sistemul bancar, deputatul Daniel Zamfir spune că vrea să se asigure că românii vor fi protejaţi în cazul în care dobânzile la Prima Casă vor creşte: ''Vreau să fac de aşa natură să mă asigur că şi cei care au beneficiat de programul Prima Casă nu vor fi scoşi în stradă. Lucrez la un proiect de lege prin care să mă asigur că şi beneficiarii programului Prima Casă vor fi protejaţi, în sensul că nu vor fi scoşi în stradă în situaţia în care nu pot plăti rata la bancă. Acum sunt 400 pentru că ROBOR-ul este minim istoric, dar nimeni nu ştie ce se va întâmpla cu cei care au contracte pe 15, 20 de ani. ROBOR-ul în România a fost şi 25%. Eu i-am cerut domnului Voinea să facă o simulare pe ROBOR 5%, a refuzat, a mers doar până la 2%”, este declaratia lui Zamfir, pentru mediafax.ro.

Dobânzile pentru Prima Casă sunt foarte scăzute pentru că indicatorul Robor la 3 luni, cel folosit pentru stabilirea dobânzilor, este la minimul istoric, de sub 0,8% pe an. Ce-i drept, creşteri majore ale Robor-ului vor trage în sus şi dobânzile la Prima Casă.

Deocamdată, ceea ce ştim este că deputatul va propune fie o lege nouă referitoare la prevederile Prima Casă, ori una care va modifica legea ANL, incluzând paragrafe speciale pentru cel mai de succes program de creditare ipotecară din România. Interesant este că un proiect de lege în acest sens va fi depus foarte repede, chiar până la Paşte, potrivit lui Daniel Zamfir.

Programul Prima Casă a fost exclus din legea dării în plată, la presiunile BNR şi ale băncilor din ţară, chiar dacă deputatul Daniel Zamfir a tot insistat ca acesta să rămână în lege.

Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI