TIOR

In ultimele 6 luni romanii au luat credite Prima Casa de 950 milioane de lei

In ultimele 6 luni romanii au luat credite Prima Casa de 950 milioane de leiÎn ultimele 6 luni (din august 2013 până la sfârşitul lunii ianuarie 2014), românii au luat credite Prima Casă în valoare de aproximativ 950 de milioane de lei, adică 210 milioane de euro. Informaţiile au fost oferite de către Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.


Populaţia României a accesat peste 6.300 de credite Prima Casă în ultimele 6 luni. Potrivit datelor furnizate de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, valoarea medie a unei locuinţe cumpărate prin programul Prima Casă a fost de circa 34.000 de euro, adică 153.000 de lei. O treime dintre garanţiile oferite de Stat pentru cumpărarea de case şi apartamente cu ajutorul popularului program Prima Casă  au fost destinate achiziţiei de locuinţe construite în ultimii 3 ani.


Bucureştenii au cumpărat cele mai multe credite Prima Casă în ultimele 6 luni


Locuitorii Bucureştiului au fost cei care au cumpărat cele mai multe credite Prima Casă în ultima jumătate de an. Aproximativ 22% dintre aceştia au contractat astfel de împrumuturi. Pe următoarele locuri s-au aflat clujenii (13% din numărul contractelor Prima Casă) şi ilfovenii (8%).


Ritmul de acordare a creditelor Prima Casă s-a păstrat la 100 de dosare pe zi.

Elvila
TIOR

906.27 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI