TIOR

Guvernul pregateste fondurile pentru Prima Casa

Guvernul pregateste fondurile pentru Prima CasaDupă cum s-a anunţat, Guvernul pregăteşte fondurile pentru Prima Casă. Aproape 500 de milioane de lei vor fi alocaţi către bănci începând cu sfârşitul lunii septembrie. Suma face parte din fondurile alocate de către Executiv pentru locuinţele construite de ANL.

 

Darius Vâlcov, ministrul delegat pentru Buget, a declarat că la sfârşitul lunii septembrie băncile vor avea la dispoziţie 500 de milioane de lei pentru acordarea de credite Prima Casă, din fondurile alocate iniţial pentru achiziţia de locuinţe construite de ANL.

 

Cu această sumă, se estimează că instituţiile de creditarea vor avea suficiente împrumuturi pentru restul anului 2014.

 

De-a lungul anului 2014, Fondul Naţional de Garantare a oferit 17.400 de garanţii pentru Prima Casă, de aproape 2,8 miliarde de lei. Valoarea medie a unui credit a fost de 160.000 de lei. Programul Prima Casă a susţinut creditarea pentru locuinţe în România, încă de la intrarea sa pe piaţă, în anul 2009.

 

Vezi oferta de locuințe care se vând cu ajutorul creditelor Prima Casă, pe portalul www.dezvoltatorimobiliar.ro

 

Foarte multe bănci din România, printre care BCR, Raiffeissen Bank sau UniCredit Ţiriac Bank au epuizat fondurile pentru creditele Prima Casă şi aşteaptă noi surse pentru împrumuturi.

Elvila
TIOR

906.27 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI